På prenics.se används cookies. Dessa är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies.

Ibanez Tube Screamer TS80840TH

Ny produkt

TS80840TH. TS808 Tube Screamer, 40th Anniversary Limited model.

Mer detaljer

2 395 kr inkl.

Mer information

TS808 är en pedal som helt enkelt inte behöver någon vidare presentation än ?det är en TS808?. Troligen värdens mest kopierade pedaldesign och ett ljud som här hörts på fler skivor och livspelningar än någon orkar räkna till. Ett ljud som man omedelbart känner igen när man hör det. Ett krämigt, mjukt ljud med massor, massor av häng. Pedalen funkar både som ensam overdrive källa eller som en boostpedal på ett redan överstyrt ljud. Ensam får man från ett marginellt spräck (nästan rent till man klipper till lite hårdare) till ett moderat överstyrt ljud med ett enormt häng utan att det är jättedistat eller överdrivet komprimerat. Som boostpedal trycker den på ganska rejält om man vill och resultatet blir, självklart, beroende på vad det är för ljud man boostar. Många metalskivor är inspelade med en TS pedal framför förstärkaren. Som ensam overdrive källa har den inte gain nog att vara ett metalmonster. Då är TS för en helt annan skola.

TS80840TH Anniversary model innehåller samma JRC4558D IC chip och samma analoga krets som de tidiga exemplaren. Det här är inte som originalet, det är originalet.

Drivs antingen med 9volts batteri (ingår) eller extern AC adapter (säljes separat).