Elgitarr Ibanez RG1070PBZ-CBB
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Ibanez RG1070PBZ-CBB

Elgitarr med gigbag, Premium

13 995,00 kr (inkl. moms) 11 196,00 kr (exkl. moms)
Inkl. moms Kontakta oss för information om leveranstid.
block Beställningsvara

Beskrivning

RG1070PBZ-CBB (Cerulean Blue Burst) Premium. The Best Premium RG Ever!

Premium är en serie av gitarrer och basar i Ibanez sortiment som ligger i gränslandet mellan Prestige och standard serierna. Serien kan bäst beskrivas som att vilja bygga ett instrument av högsta kvalitet i ett billigare tillverkningsland, allt för att hålla nere prislappen till slutkonsumenten. Med Premium instrumenten får man en häpnadsväckande kvalitet för pengarna man betalar, både ljud och spelbarhet är av högsta kvalitet. Detaljer som inpassning av halsfickan, skärmning av kontrollutrymmet, bandslippning osv är absolut toppklass.
Mer ”gitarr för pengarna” har en Ibanez serie aldrig varit.
Helt enkelt Premium gitarrer.

RG1070 har en kropp gjord i Amerikansk Basswood (Lind) vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.

Toppen är av Burl poppel, ett spännande träslag som utseendemässigt skiljer mycket mellan olika bitar, så inga gitarrer ser exakt likadana ut.

Halsen är en 11 delad konstruktion med Wenge, Bubinga, Lönn och Purpleheart, en extremt vacker och extramt stabil konstruktion. Halsprofilen är Ibanez klassiska Wiazard profil.

Greppbrädan har utrustats med rostfria jumboband (Stainless steel) vilka är markant hårdare än normala band, vilket gör att det slits extremt mycket långsammare än standard bandstavar.
De behåller också sin smooth, följsamma, ”nypolerade band” känsla mycket längre än vanliga band.
Spelar man inte extremt mycket och turnerar ständigt kommer de att hålla livet ut.
De är inte outslitliga, men bra nära.

Halsen har också utrustats med side dots av Luminlay, självlysande bandmarkeringar.
En gudagåva på mörka scener.

RG1070 har en Ibanez Wizard halsprofil. Wizard kan enklast beskrivas som en lite tjockare Super Wizard hals. Den har samma plana greppbräda (400mmR), samma bredd och samma välslipande jumboband som Super Wizard men är lite tjockare. En hals för de som vill ha det Ibanez är kända för, en extremt snabb och lättspelad hals, men vill ha lite mer trä i handen.

Svajet är Ibanez Edge-Zero II med ZPS3Fe backstop.
Ett knivupphängt, låsbart svaj som håller stämningen makalöst bra. Backstop funktionen gör att svajet hittar tillbaka till sitt nolläge hur mycket man än misshandlar det. Backstopen gör också att man slipper fladder och att stallet får strängarna att falla i tonhöjd när man spelar hårt. Ett tryggt och grymt stabilt stall.

Spec:
• 11-delad Wizard-7 hals av Wenge/Bubinga/Maple/Purpelheart.
• American Basswood (lind) kropp med Poplar Burl top.
• Natural body binding.
• Wenge fretboard w/Luminescent side dot inlay.
• Stainless Jumbo frets w/ Ibanez Premium Fret Edge treatment.
• Edge-Zero II tremolostall w/ZPS3Fe backstop.
• DiMarzio Air Norton neck pickup.
• DiMarzio True Velvet mid pickup.
• DiMarzio Tone Zone bridge pickup.
• Cosmo Black hardware.
• Premium softcase included.

Halsen:
• Scale: 648mm/25.5".
• Width at Nut: 43mm.
• Width at Last Fret: 58mm.
• Thickness at 1st: 18mm.
• Thickness at 12th: 20mm.
• Radius: 400mm.

Mickarna är kopplade på en 5-läges swicth, 1 volym (med highpass filter) och en tonkontroll.
Lägena man kommer åt på switchen är.
1. Stallmick i serie*
2. Stallmick splittad** ihop med mittmick.
3. Mittmick
4. Halsmick splittad ihop med mittmick
5. Halsmick i serie

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.
** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta ändå då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken.
Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet.

Datablad

chat Kommentarer (0)