Ibanez Tube Screamer TSA30 Combo
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Ibanez Tube Screamer TSA30 Combo

30W rörcombo.

6 395,00 kr Inkl. moms

5 116,00 kr Exkl. moms

Levereras normalt inom 2-5 arbetsdagar
notifications_active Fåtal i lager
Beskrivning

TSA30 Tube Screamer Amp

TSA30 är en kraftigare och mångsidigare lillasyster (jag vet. Den är större, men kom senare) till TSA15, en helrör förstärkare med en inbyggd Ibanez Tube Screamer pedal. Men den kan lite mer än att bara ha mer watt, till exempel ett extra filter (mellanregister) i EQ delen, en GAIN-ratt för att överstyra förstärkardelen, fler och andra rör, bara för att nämna några. Förstärkare har tre (3) 12AX7 i försteget och två (2) 6V6GC i slutsteget, det ger en förstärkare med ett rent, övertonsrikt, ljud av vintage karaktär. Svagt komprimerande när man klipper till hårt, precis som man vill att det skall göra. Framför förstärkaren sitter en Tube Screamer pedal, med allt vad det innebär av mjuk, sjungande, överstyrning. En klockren kombination!

Förstärkaren har en 3-bands EQ som gör att du kan styra ljudet att passa din smak, gitarr eller rummet du spelar i. Möjligheten att finjustera även mellanregistret är en grym bonus.
Med förstärkarens gain ratt kan man ställa förstärkaren så att den precis spricker upp när man spelar hårt för den specifika gitarr man spelar på och sen kicka in boosten för att få ?lite till?, sjukt användbart. Med gain ratten på max kan man få den att överstyra rören en hel del (dock pratar vi inte high gain här).

Mellan TS delen och förstärkaren sitter en 6db boost switch (styrbar med fot omkopplar IFS2G, som är ett tillval) som förutom att ge en boostfunktion även ändrar hur förstärkaren jobbar, vilket öppnar upp glittret i toppen lite mer (mer markerade övertoner). Med en kombination av förstärkaren med gain kontroll, boosten och TS delen är det en mycket mångsidig förstärkare (men fortfarande inte high gain).

Förstärkaren är en utmärkt pedalplattform. Men lågt ställd gain har den bra med headroom och ett neutralt grundljud som låter pedalernas karaktär skina igenom på ett bra sätt. Även om man kör den man lite högre ställd gain och bara skjuter på med en boost eller overdrive för lite mer komprimering när man klipper till lite.

Uttaget för extern högtalare är omställbart med en impedans switch på baksidan mellan 4, 8 och 16 ohm.

Output 30W @ 4, 8 & 16 ohm.
Pre Amp : 3 x 12AX7.
Power Amp : 2 x 6L6GC.
Tube Screamer switch, Boost switch, Gain, Bass, Middle, Treble, Master Volume.
Tube Screamer section: Overdrive, Tone, Level.
Guitar Input, Foot Switch Jack, Effect Loop (Send/Return), Speaker output.
Semi open back.
Mått (mm): 478 (W) x 265 (D) x 445 (H).
Vikt 17.7 kg.

Datablad
Ibanez
1 Produkt
4515110782358
chat Kommentarer (0)