Ibanez RG652MPB-GFB
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
På rea!

Ibanez RG652MPB-GFB

Elgitarr med hardcase, Prestige

16 675,00 kr Inkl. moms

13 340,00 kr Exkl. moms

notifications_active Fåtal i lager

Logo Ibanez

Beskrivning

RG652MPB-GFB (Ghost Fleet Blue Burst) Prestige - Made in Japan.

Prestige-serien är Ibanez flaggskepp och värstingmodeller, instrument där det inte sparats på något, absolut toppnivå. Resultatet är instrument som både spelar och låter som en dröm. Vare sig det är i studion, på scen eller som övningsverktyg banar de vägen för din kreativitet och låter dig utrycka dig på toppen av din förmåga. Ibanez Prestige är för dig som vill ha det bästa, utan kompromisser!

Hals: Super Wizard HP Gitarren har en Ibanez Super Wizard HP halsprofil, den tunnaste och smäckraste versionen av Ibanez halsar. HP står för att det är en förfinad och vidareutvecklad version av den gamla Super Wizard halsprofilen. Kombinerat med den platta greppbrädan är det en extremt snabb och lättspelad hals, den ultimata halsen för snabbt, tekniskt riffande och/eller tricksigt solospel.

Men halsen är inte begränsad till tekniskt spel, det går självklart att spela allt på den.

Det självklara halsvalet för den som inte vill ha något annat i vägen för sina idéer än sin egen spelteknik.

Specs:
• Super Wizard HP 5-delad lönn/Walnöt
• Basswood (lind) kropp
• Rosewood greppbräda
• Jumbo band med Prestige Fret Edge Treatment
• Gibraltar Standard II stall
• Gotoh Magnum låsbara stämskruvar
• DiMarzio® Air Norton halspickup (Alnico)
• DiMarzio® Tone Zone stallpickup (Alnico)
• Cosmo black hardware • Hardshell case included

Halsen:
• Scale: 648mm/25.5".
• Width at Nut: 43mm.
• Width at Last Fret: 58mm.
• Thickness at 1st: 17mm.
• Thickness at 12th: 19mm.
• Radius: 430mmR.


Koppling:

1. Stallmick i serie*

2. Stallmick splittad** i parallell med splittad halsmick

3. Stallmick splittad i serie med splittad halsmick

4. Halsmick med spolarna kopplade parallellt***

5. Halsmick i serie


* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken.

Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken i gitarren).

*** Parallell, mickens båda spolar är kopplade parallellt med varandra.

Det ger ett svagare, renare, tydligare och lite basfattigare ljud än när spolarna är kopplad i serie.

Det blir inte alls åt singlecoil hållet som coilsplitt blir, ljudet har fortfarande en tydlig humbucker karaktär. Mycket användbart för att till exempel komma åt renare och tydligare halsmickljud, både för rena ackord komp och leadljud där man uppskattar den extra dynamik och separation micken får. Hur mycket svagare micken blir av att kopplas i parallell finns det inget entydigt eller exakt svar på, det beror helt på mickens konstruktion. Mickar som är konstruerade av två likadana spolar blir det ca 25-33 % lägre output när man kopplar micken parallell istället för i serie. På somliga mickar blir det ännu svagare än så, ända ner till 50 % av den output den har i serie. Micken är fortfarande hum-canceling.

Datablad
Ibanez
310396431010
1 Produkt
4515276901686
Du kanske också gillar
chat Kommentarer (0)